Hopp til hovedinnholdet

Ny blog

Så, da har jeg startet en ny nettside igjen. Kanskje jeg faktisk kommer til å skrive noen blogg-poster denne gangen… Eller kanskje ikke… det får tiden vise.

Noe av innholdet kommer til å være skrevet på norsk, noe kommer til å være på engelsk, og noe kommer jeg til å skrive på begge språk. Planen er å føre over mesteparten av innholdet fra min gamle nettside, da spesielt bildegalleriet, men det kommer nok til å ta litt tid før jeg får gjort det. I mellomtiden kan du nyte galleriet på den gamle siden.

Den gamle nettsiden, selv om den fremdeles fungerer greit, begynner å vise litt tegn til alderdom. I tillegg hadde jeg lyst til å bruke en statisk sidegenerator denne gangen, for å redusere antall bevegelige deler, og ikke lenger være avhengig av en database og spesiell programvare kjørende på webserveren.

Denne nye nettsiden, selv om det er mye arbeid igjen for å finjustere og få alt til å fungere akkurat slik jeg ønsker, trenger kun en vanlig HTTP server som kan levere filer til nettleseren. Jeg valgte Nikola, mest fordi den virker fleksibel og utvidbar, i tillegg til at den kommer med støtte for Jinja2 og Markdown ut av boksen.